Ai miten meillä menee? Kolmevuotiaan Luolan kuulumiset

Luola juhlisti helmikuussa kolmevuotista taivaltaan. Kolmeen vuoteen onkin mahtunut aika paljon kaikenlaista. Tästä jutusta voit lukea hieman viimeaikaisia kuulumisiamme.

Paljon uusia luolalaisia

Helmikuussa 2019 Luolan toiminta alkoi neljän perustajajäsenen voimin. Sen jälkeen jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti, ja tällä hetkellä Luolaa ammatilliseksi kodikseen kutsuu jo kymmenen henkeä. Meillä on jo kahtena kesänä ollut korkeakouluharjoittelija. Kesän 2020 harjoittelijastamme Marikasta tulikin sittemmin täysiverinen luolalainen, ja kesän 2021 harjoittelijamme Ronjakin jatkoi kesän jälkeen äitiyslomasijaisena. Tulevan kesän harjoittelijarekry on parhaillaan käynnissä, ja piakkoin pääsemme esittelemään kolmannen harjoittelijamme.

Luolan toiminta on tekijöidensä näköistä, ja jokainen uusi luolalainen on tuonut mukanaan jotain uutta yhteisöömme

Vuoden 2020 lopulla luolalaisten joukkoon liittyi kaksi ruotsin kääntäjää, Ella ja Veronika, ja alkuvuodesta 2021 toivotimme tervetulleeksi Ninan. Viimeisimpänä lisäyksenä luolalaisten joukkoon liittyi aivan vastikään tämän vuoden alussa Anna, joka esittelee itseään vielä tarkemmin blogissamme myöhemmin keväällä. Luolan toiminta on tekijöidensä näköistä, ja jokainen uusi luolalainen on tuonut mukanaan jotain uutta yhteisöömme.

Kasvua ja kehitystä

Luolalaisten määrän kasvaessa toiminnan luonnekin muuttuu, ja Luolassa on viime aikoina tehty paljon kehitystyötä ratkaisujen ja toimintamallien skaalautuvuuden saralla. Jäsenmäärän kasvaessa on luonnollisesti vaadittu myös erilaisia investointeja, joiden avulla on kehitetty toimintaa paremmin suuremmalle ihmismäärälle sopivaksi.

Kasvu on luonnollisesti näkynyt myös liikevaihdossa, joka kasvoi viime vuonna lähes 60 prosenttia edellisvuodesta. Luolalle myönnettiin myös AAA-luottoluokitus, mikä kertoo, että suuntamme on oikea ja toimintamme on vakaalla pohjalla.

Etäilyä ja uusia palveluita

Koronaviruspandemia on osaltaan muuttanut toiminnan luonnetta. Luolassa on kuitenkin alusta asti panostettu joustavuuteen ja pilvipohjaisiin ratkaisuihin, ja meillä tehtiin etätyötä jo ennen korona-aikaa. Etätoimistolle siirtyminen rajoitusten vuoksi ei siis ollut luolalaisille erityisen suuri loikka.

Luolalle tärkeä yhteisöllisyys on toki viimeisen parin vuoden aikana näyttänyt vähän erilaiselta kuin normaalisti. Yhteydenpito ja yhdessä tekeminen on silti pysynyt vahvasti mukana myös näin etäviestimien aikakaudella, ja toivomme jatkossa pääsevämme kehittämään Luolan yhteisöllisyyttä entistä tiiviimmäksi.

Uusien luolalaisten myötä mukaan on tullut myös uusia palveluita

Yksi Luolan toiminnan kulmakivistä on, että toimintamme on tekijöidemme näköistä, ja uusien luolalaisten myötä mukaan on tullut myös uusia palveluita. Kielivalikoimaamme on tullut mukaan alkuperäisen tarjonnan lisäksi muun muassa ruotsi ja espanja, ja viime aikoina joukkoon on mahtunut myös selkokieltä ja sisällöntuotantoa. Luolalaiset ideoivat jatkuvasti uusia palveluita, ja kannustamme kaikkia jäseniämme kehittämään Luolan tarjontaa itselleen mieluisaan suuntaan.

Myös Luolan ilme on uudistumassa, ja julkaisimme hiljattain uuden logomme, joka jo koristaakin tätä blogitekstiä! Uudet verkkosivut julkaistaan kevään aikana, ja tiedotamme siitä lisää myöhemmin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *