Luolan blogi

Tällä sivulla voit lukea lisää Luolan toiminnasta ja jäsenistä sekä tutustua luolalaisten mietteisiin kielialan ilmiöistä. 

Mukavia lukuhetkiä!

 • Kääntäjän pään sisällä – ajatuksia KäTu 2023 -symposiumista

  Kääntäjän pään sisällä – ajatuksia KäTu 2023 -symposiumista

  Luola osallistui jälleen Kääntämisen ja tulkkauksen tutkimuksen symposiumiin. Järjestimme symposiumin aikana ständillämme arvonnan, jossa pyysimme osallistujia kertomaan kolme sanaa, jotka heidän mielestään parhaiten kuvaavat itselleen tärkeitä asioita käännösalalla tai kääntäjän työssä. Tässä jutussa kerromme, millaisia vastauksia saimme.

 • Ai miten meillä menee? Katsaus kuluneeseen vuoteen

  Ai miten meillä menee? Katsaus kuluneeseen vuoteen

  Luola saavutti helmikuussa kunnioitettavan neljän vuoden iän. Synttärit tulivat ja menivät töitä tehden (ensi vuonna onkin keksittävä sitten jotain astetta spessumpaa), joten näin työn juhlan kynnyksellä on hyvä hetki hieman pysähtyä ja luoda katsaus kuluneeseen vuoteen.

 • Ai keitä me ollaan? Anna esittäytyy

  Ai keitä me ollaan? Anna esittäytyy

  Esittelykierros jatkuu! Tällä kertaa vuorossa vuoden alusta täysipäiväiseksi luolalaiseksi hypännyt Anna.

 • Vem är vi då? Här kommer Emilia

  Vem är vi då? Här kommer Emilia

  Jag började min karriär som översättare i tidig ålder. Jag kommer från en tvåspråkig familj och min mamma har berättat att jag som liten brukade översätta för henne vad min finskspråkiga pappa sa. Tvåspråkigheten har utan tvivel varit en betydande faktor i mitt val av yrke. På grund av att jag växt upp med två […]

 • Ai miten meni? – Yhteenveto kesästä

  Ai miten meni? – Yhteenveto kesästä

  Kun aloitin kirjoittamaan tätä tekstiä, ulkona paahtoi lähes kolmenkymmenen asteen helle, eikä ulos katsoessa syksystä ollut tietoakaan. Nyt kuitenkin, muutamaa päivää myöhemmin, on kuin luontokin olisi mukanani herännyt siihen, että Luola-kesä on melkein ohi. Aamulla töihin lähtiessä lämpömittarissa ei nimittäin enää näkynytkään kaksinumeroista lukua ja ulkona tuoksui syksy. Nyt onkin siis hyvä hetki kerrata, mitä […]

 • Harjoittelun puoliväli

  Harjoittelun puoliväli

  Kesä on kulunut hurjaa vauhtia, ja uskomatonta kyllä, harjoittelun puoliväli oli ja meni ja nyt onkin aika kertoa ensimmäisistä viikoistani Luolassa. 

 • Ai keitä me ollaan? Astrid esittäytyy

  Ai keitä me ollaan? Astrid esittäytyy

  Kesä on taas täällä, joten on aika esitellä Luolan tämänkesäinen korkeakouluharjoittelija, Astrid! 

 • Ai miten meillä menee? Kolmevuotiaan Luolan kuulumiset

  Ai miten meillä menee? Kolmevuotiaan Luolan kuulumiset

  Luola juhlisti helmikuussa kolmevuotista taivaltaan. Kolmeen vuoteen onkin mahtunut aika paljon kaikenlaista. Tästä jutusta voit lukea hieman viimeaikaisia kuulumisiamme.

 • Luolalaiset yliopistomaailmassa

  Yliopistoyhteistyö on ollut tärkeä osa Luolan toimintaa yrityksen perustamisesta lähtien. Tässä kirjoituksessa kerromme, millaisia muotoja yhteistyö on tähän päivään mennessä saanut, ja avaamme Luolan näkemyksiä yliopistoyhteistyön merkityksestä.

 • Harjoittelun loppusuora

  Harjoittelun loppusuora

  Syksy saapuu ja harjoittelu on edennyt viimeiselle viikolle. On siis aika tiivistää kesän aikana Luolassa opittu.

 • Harjoittelun puoliväli – missä mennään?

  Harjoittelun puoliväli – missä mennään?

  Harjoittelu on puolessavälissä, ja jo kuudessa viikossa on ehtinyt kertyä reilusti uutta tietoa ja taitoa. Tässä tekstissä kerron hieman siitä, minkälaisia ajatuksia kulunut kesä on herättänyt.

 • Ai keitä me ollaan? Ronja esittäytyy

  Ai keitä me ollaan? Ronja esittäytyy

  Kesä etenee jo hyvää vauhtia ja sehän tarkoittaa muuten sitä, että Luolassa on aloittanut korkeakouluharjoittelijamme Ronja!