Luolan blogi

Tällä sivulla voit lukea lisää Luolan toiminnasta ja jäsenistä sekä tutustua luolalaisten mietteisiin kielialan ilmiöistä. 

Mukavia lukuhetkiä!

 • #Puhutaanmigreenistä – yrittäjyys ja krooninen sairaus

  #Puhutaanmigreenistä – yrittäjyys ja krooninen sairaus

  Tällä viikolla vietetään Suomen Migreeniyhdistyksen järjestämää #puhutaanmigreenistä-teemaviikkoa. Monet krooniset sairaudet ja muut terveydelliset ongelmat vaikuttavat valtavasti monien ihmisten arkeen ja työelämään. Omaan elämääni on viime vuosina vaikuttanut suuresti krooninen migreeni, ja alla kerron hieman siitä, miten krooninen sairastaminen ja yrittäjyys ovat sopineet yhteen.

 • Viimeistä viedään – yhteenveto harjoittelusta

  Viimeistä viedään – yhteenveto harjoittelusta

  Tänään havahduin siihen, että harjoittelua on enää viikko jäljellä. ”Mihin ihmeeseen tämä kesä oikein hupeni”, mietiskelin aamukahvin äärellä. Nyt onkin hyvä hetki tarkastella, mitä kaikkea tähän kesään onkaan mahtunut.

 • Puolivälin tunnelmia

  Puolivälin tunnelmia

  Heinäkuu on ehtinyt jo puoliväliin ja niin on harjoittelukin. Onkin siis sopiva hetki kertoa vähän, miten harjoittelu on tähän mennessä sujunut ja millaisia ajatuksia se on herättänyt.

 • Ai keitä me ollaan? Marika esittäytyy

  Ai keitä me ollaan? Marika esittäytyy

  Kesä on alkanut ja sitä myötä Luolan riveihin on liittynyt uusi jäsen, korkeakouluharjoittelijamme Marika!

 • Ai miten meillä menee? Katsaus Luolan ensimmäiseen vuoteen

  Luolan toinen toimintavuosi on jo hyvää vauhtia menossa kohti kesää, mutta silti meillä on aikaa luoda katsaus viime vuoteen. Tilikautemme päättyi vuodenvaihteessa ja ensimmäinen yhtiökokouksemme pidettiin maaliskuun lopussa. Tilinpäätöstä ja toimintakertomusta tehdessä ehdimme pohtia mennyttä toimintavuotta ja mitä siitä opimme. 

 • Karibia, monikielisyys ja kääntäminen: kun Laura väitteli tohtoriksi

  Karibia, monikielisyys ja kääntäminen: kun Laura väitteli tohtoriksi

  Luolan uusi vuosi alkoi hyvinkin vauhdikkaasti niin töiden kuin akateemisten saavutusten osalta, sillä 24.1. perustajajäsenemme Laura väitteli tohtoriksi englannin kielestä.

 • Ai keitä me ollaan? Turo esittäytyy

  Ai keitä me ollaan? Turo esittäytyy

  Viimeisimpänä Luolan perustajajäsenistä esittäytyy Turo Rautaoja. Kannattaa lukea myös aiemmat Lauran, Samin ja Helin kirjoittamat jutut.

 • Ai keitä me ollaan? Heli esittäytyy

  Ai keitä me ollaan? Heli esittäytyy

  Laura ja Sam ovat jo kertoneet itsestään ja matkastaan kielipalvelualalla. Nyt vuoro siirtyy Heli Ervastille.

 • Ai keitä me ollaan? Sam esittäytyy

  Ai keitä me ollaan? Sam esittäytyy

  Laura aloitti Luolan esittelysarjan viime kuussa, ja nyt on Sam Parwarin vuoro astua valokeilaan.

 • Ai keitä me ollaan? Laura esittäytyy

  Ai keitä me ollaan? Laura esittäytyy

  Huhtikuussa, kun olimme juuri vasta ehtineet kotiutua uuteen toimistoomme, Heli kirjoitti blogiin hieman niistä ajatuksista, jotka synnyttivät Luolan. Nyt kukin luolalainen esittäytyy vielä erikseen ja kertoo hieman tarkemmin omista taustoistaan. Keitä me ollaan -sarjan aloittaa Laura! 

 • Mikä on kääntämisen tila? KäTu2019-symposiumin herättämiä ajatuksia

  Joka vuosi Kääntämisen ja tulkkauksen tutkimuksen symposiumi, tuttavallisemmin KäTu, tuo yhteen käännöstieteen uusimmista tuulista kiinnostuneita tutkijoita, kääntäjiä ja tulkkeja. Tapahtuma järjestetään vuorovuosina kussakin kääntämistä opettavassa suomalaisessa yliopistossa, ja tänä vuonna järjestyksessään 17. symposiumin järjestäjänä oli Tampereen yliopisto.

 • Uuden ääressä

  Uuden ääressä

  Talven taitteessa katselin Aurajoen varressa maisemia ja mietin tulevaa. Yritys oli käynnistystä vaille valmis, palvelut ja periaatteet päätettyinä ja vain byrokratian selvittäminen edessä.