Luolan blogi

Tällä sivulla voit lukea lisää Luolan toiminnasta ja jäsenistä sekä tutustua luolalaisten mietteisiin kielialan ilmiöistä. 

Mukavia lukuhetkiä!

 • Harjoittelun loppusuora

  Harjoittelun loppusuora

  Syksy saapuu ja harjoittelu on edennyt viimeiselle viikolle. On siis aika tiivistää kesän aikana Luolassa opittu.

 • Harjoittelun puoliväli – missä mennään?

  Harjoittelun puoliväli – missä mennään?

  Harjoittelu on puolessavälissä, ja jo kuudessa viikossa on ehtinyt kertyä reilusti uutta tietoa ja taitoa. Tässä tekstissä kerron hieman siitä, minkälaisia ajatuksia kulunut kesä on herättänyt.

 • Ai keitä me ollaan? Ronja esittäytyy

  Ai keitä me ollaan? Ronja esittäytyy

  Kesä etenee jo hyvää vauhtia ja sehän tarkoittaa muuten sitä, että Luolassa on aloittanut korkeakouluharjoittelijamme Ronja!

 • Ai keitä me ollaan? Nina esittäytyy

  Ai keitä me ollaan? Nina esittäytyy

  Vuosi on jo kääntynyt kevääseen, joten on aika esitellä uusin luolalainen, vuoden alussa joukkoomme liittynyt Nina!

 • Harjoittelijaksi Luolaan

  Luola hakee tulevalle kesälle kääntäjäharjoittelijaa. Tässä kirjoituksessa kerromme hieman siitä, mitä harjoittelu Luolassa pitää sisällään ja mitä odotamme hakijoiltamme. Jos siis kesä luolalaisena kiinnostaa, tässä aiheesta pieni tietoisku! 

 • Vem är vi då? Här kommer Veronika

  Vem är vi då? Här kommer Veronika

  Jag brukar säga att jag halkade in i språkbranschen på ett bananskal. Visserligen hade jag gjort lite enstaka ströjobb som översättare och korrekturläsare under mina studier i religionsvetenskap, men jag hade nog inte trott att det var i just översättningsvärlden jag skulle komma att tillbringa flera år när jag efter många om och men blev […]

 • Vem är vi då? Här kommer Ella

  Vem är vi då? Här kommer Ella

  I min familj talar vi två språk. Jag och min syster har fått lära oss finska av vår pappa och hans släkt, medan mammas sida av familjen pratar svenska. Vi har båda också fått en svenskspråkig utbildning.

 • #Puhutaanmigreenistä – yrittäjyys ja krooninen sairaus

  #Puhutaanmigreenistä – yrittäjyys ja krooninen sairaus

  Tällä viikolla vietetään Suomen Migreeniyhdistyksen järjestämää #puhutaanmigreenistä-teemaviikkoa. Monet krooniset sairaudet ja muut terveydelliset ongelmat vaikuttavat valtavasti monien ihmisten arkeen ja työelämään. Omaan elämääni on viime vuosina vaikuttanut suuresti krooninen migreeni, ja alla kerron hieman siitä, miten krooninen sairastaminen ja yrittäjyys ovat sopineet yhteen.

 • Viimeistä viedään – yhteenveto harjoittelusta

  Viimeistä viedään – yhteenveto harjoittelusta

  Tänään havahduin siihen, että harjoittelua on enää viikko jäljellä. ”Mihin ihmeeseen tämä kesä oikein hupeni”, mietiskelin aamukahvin äärellä. Nyt onkin hyvä hetki tarkastella, mitä kaikkea tähän kesään onkaan mahtunut.

 • Puolivälin tunnelmia

  Puolivälin tunnelmia

  Heinäkuu on ehtinyt jo puoliväliin ja niin on harjoittelukin. Onkin siis sopiva hetki kertoa vähän, miten harjoittelu on tähän mennessä sujunut ja millaisia ajatuksia se on herättänyt.

 • Ai keitä me ollaan? Marika esittäytyy

  Ai keitä me ollaan? Marika esittäytyy

  Kesä on alkanut ja sitä myötä Luolan riveihin on liittynyt uusi jäsen, korkeakouluharjoittelijamme Marika!

 • Ai miten meillä menee? Katsaus Luolan ensimmäiseen vuoteen

  Luolan toinen toimintavuosi on jo hyvää vauhtia menossa kohti kesää, mutta silti meillä on aikaa luoda katsaus viime vuoteen. Tilikautemme päättyi vuodenvaihteessa ja ensimmäinen yhtiökokouksemme pidettiin maaliskuun lopussa. Tilinpäätöstä ja toimintakertomusta tehdessä ehdimme pohtia mennyttä toimintavuotta ja mitä siitä opimme.